Wat schrijf ik?

Een vraag die vaak gesteld wordt...

 
Wat schrijf je? 

Ik schrijf hoofdzakelijk erotische verhalen, vaak BDSM-getint. 

Je schrijft zoals 50 tinten grijs? 

De vraag die altijd volgt op mijn antwoord wat ik schrijf. 

Het zal velen misschien verbazen... 

Maar ik heb een hekel aan deze vraag.

Elke auteur is uniek en schrijft een verhaal dat hij of zij wilt vertellen. Er is niet zoiets als een kopie of een afleiding van een ander boek, of toch dat is niet mijn intentie. Er zijn zeker gelijkenissen in het genre dat ik schrijf, maar ik vind niet dat alle boeken waar erotiek in voorkomt moeten vergeleken worden met de populaire 50 tinten reeks.

Maar waar haal je die inspiratie dan? 

Een vraag die vaak de volgende is. 
Ik haal mijn inspiratie op verschillende plaatsen. Vaak lees ik iets op een blog of in een tijdschrift en ontstaat er een idee in mijn hoofd. Soms zie je in een tv-serie een scene en krijg ik meteen beelden in mijn hoofd om uit te werken. Die ideetjes schrijf ik dan op voor later uit te werken. 

Als mijn verhalen zich afspelen in vreemde steden of landen spendeer ik soms uren op Google Maps en Google Earth om de omgeving in me op te nemen. Hoe zien de straten er uit? Welke kleuren hebben de huizen? Hoe is de omgeving? 
Het liefst gebruik ik plaatsen waar ik zelf al geweest ben zodat ik mijn eigen ervaring kan verwerken in het schrijven. 

Verder komt er veel research bij kijken. 
Voor mijn verhalen met een BDSM kantje zoek ik vooral veel info op en lees ik me in over de lifestyle, heb gesprekken met personen binnen de lifestyle. Ik wil vooral dat alles wat ik schrijf ook klopt en realistisch is, hoe meer correcte info ik zelf heb, hoe beter ik de zaken kan beschrijven.

Foto: Pexels - Vlada Karpovich